Loading
BlogginnläggSEO

Vad är SEO och värför är det viktigt i 2022?

Vad är SEO och värför är det viktigt i 2022?

Det finns många som frågar sig vad SEO egentligen är och vad det gör för skillnaden. Hur kan jag få mina webbplatser att rankas högre i Google? Hur kan jag få mina sökord att ranka högre? Vad är det som händer med SEO i morgon och kommer det att finnas ännu i 2023?

Vad är SEO och värför är det viktigt i 2022?

1. SEO

SEO betyder search engine optimization och innebär att få din sajt, blog, kanal eller liknande på nätet att bli relevant för användare som söker det du erbjuder.

Ett behov av SEO brukar å uppstå när man inte får tilräckligt med trafik som i tur resulterar i mindre patienter / kunder, ska lansera en ny tjänst produkt, förlorat sin plats i Google eller att man har bytt hemsida och har förlorat all ’SEO’

En SEO kampanj börjar oftast med ett mål, det vanligaste målet är att ’ranka’ på första sidan i google när man googlar er tjänst /och område och gör upp en strategisk plan för att uppnå dessa mål.

Viste du att mediseo kan hjälpa ditt företag lyckas med SEO?

2. Är SEO bra för vårdföretag?

Det finns ett par teorier om detta, men den mest långsiktiga och välkända är att SEO har en påverkan på hur många besökare du har på din hemsida och kanalar så som sociala medier, bokningsplatformer, listingsidor mm… Med andra ord har inte branschtypen någon betydelse, SEO är för alla verksamheter som finns på nätet. 

3. SEO Strategi

För att lyckas med SEO behövs en genomtänkt långtisktig strategi. 

En SEO-strategi är en plan på att synas i olika typer av sökmotorer och innehåller vilka typer av sökord som ditt företag ska optimeras för. Det är även vanligt att kolla på sökord som rankar bra för konkurrenter, En plan för att skapa rätt mäng och typ av innehåll, en plan kring sociala medier, kataloger, innförande i kartor, gäst blogg, tidningar

Back To Top