Loading
SEO

Hur förbättrar man SEO?

black and white photo of a building

Photo byTumisu onPixabay

Sökmotoroptimering eller SEO är processen för att förbättra din synlighet i sökmotorer. Det innebär att du måste optimera din webbplats och dess innehåll så att den visas högt upp i rankingen när någon söker efter specifika sökord som rör din verksamhet. Sökmotorernas algoritmer förändras ständigt, vilket gör det utmanande att hålla sig uppdaterad om bästa SEO-praxis. Det finns dock flera enkla sätt att förbättra din webbplats SEO. Här är hur du kan göra det:

Skapa en responsiv webbplats

Om du vill att din webbplats ska få mer trafik måste du börja med grunderna. Detta inkluderar att se till att din webbplats är mobilanpassad. Enligt uppgifter från Google görs cirka 50 % av sökningarna numera på en mobil enhet. Om din webbplats inte är mobiloptimerad kan du gå miste om ett stort antal potentiella kunder. Lyckligtvis är det snabbt och enkelt att göra din webbplats responsiv. Du kan utforma din webbplats så att den är responsiv redan från början om du bygger en ny webbplats. Om du har en befintlig webbplats kan du enkelt omvandla den till responsiv med några enkla ändringar. Och det kostar dig ingenting.

Lägg till rikt innehåll på din webbplats

Dagarna då man skapade en enkel ”broschyrwebbplats” är sedan länge förbi. I dag värdesätter sökmotorerna ett helhetsgrepp på ditt innehåll, inklusive bilder, video och annat. Om du bara fokuserar på nyckelord och inget annat gör du dig själv en björntjänst. Istället för att fokusera på ett litet antal nyckelord bör du lägga till så mycket rikt innehåll som möjligt på din webbplats. Detta inkluderar att bygga ut din FAQ-sektion, utöka dina produktsidor och skriva gästblogginlägg om relaterade ämnen. Detta kommer inte bara att hjälpa dig att rankas högre i sökmotorerna, utan det kommer också att leda till mer engagemang på din webbplats. Ju mer innehåll du har, desto högre kommer du att synas i sökresultaten. Att ha mycket innehåll på din webbplats är också ett bra sätt att öka din organiska trafik, eftersom det gör att besökarna stannar längre på din webbplats.

Använd videomarknadsföring

Videor är ett otroligt effektivt sätt att engagera en publik, och används flitigt inom e-handel. Detta beror på den höga klickfrekvensen för videorelaterade sökfrågor, som är tre gånger högre än för textbaserade sökresultat. När du skapar videoinnehåll för din webbplats ska du se till att du inkluderar nyckeltermer som är relaterade till din bransch, produkt eller tjänst och relaterade ämnen. På så sätt säkerställer du att du optimerar detta medium för både sökmotorer och dina kunder. Du kan ladda upp dessa videofiler till din webbplats eller till och med lägga till dem i din YouTube-kanal.

Bloggning är en effektiv strategi

Bloggning är ett annat bra sätt att bygga upp ditt innehåll, samtidigt som du riktar in dig på specifika sökord relaterade till din bransch. När du skriver en artikel ska du se till att du svarar på frågor som din publik kan ha. Välj ämnen som är relevanta för din bransch och se till att du använder rätt nyckelord och fraser. Men framstå inte som skräpig eller nyckelordstung – det är den typen av innehåll som sökmotorerna vill undvika. Skriv i stället på ett sätt som är naturligt och lättläst. Du kan också använda bloggandet för att få mer trafik till din webbplats. Lägg till dina blogginlägg i sociala mediekanaler som Facebook, Twitter och Pinterest samt andra plattformar som Instagram.

Glöm inte användarupplevelsen

Glöm inte att även om sökmotorerna är en viktig del av din webbplats är de inte dina enda besökare. Du vill också skapa en användarvänlig upplevelse för de personer som besöker din webbplats för att köpa något eller hitta information. Se till att din webbplats är lätt att navigera och laddas snabbt, med lite eller inga distraktioner. Inkludera endast den viktigaste informationen på varje sida och gör det lätt att hitta det som kunderna söker. Du behöver inte offra SEO för UX. Faktum är att de ofta går hand i hand. Och alla SEO-tips som vi har listat i den här artikeln kommer också att bidra till att förbättra din webbplats UX.

Slutsats

Sökmotoroptimering är en viktig del av varje marknadsföringsstrategi. Om du vill att ditt företag ska lyckas på nätet måste du se till att din webbplats hamnar högt upp i rankningen. Det finns flera sätt att förbättra din SEO, från att skapa en responsiv webbplats till att lägga till rikt innehåll på din webbplats till att använda videomarknadsföring och bloggande. Glöm inte användarupplevelsen när det gäller SEO.

Back To Top