Loading
SEO 2023

8 SEO-verktyg du inte får missa i 2023

Image Source: Unsplash

Sökmotoroptimering (SEO) är ett knepigt spel som kräver ständig övervakning och uppdatering. Eftersom Google kontinuerligt ändrar sina algoritmer måste marknadsförare anpassa sig för att förbli konkurrenskraftiga i sökresultaten.Förutom tidskrävande manuella metoder finns det många gratis SEO-verktyg för att effektivisera processen och identifiera tillväxtmöjligheter. Dessa kostnadsfria SEO-verktyg kan analysera din webbplats, spåra dina konkurrenter, utföra sökordsforskning och mycket mer.Oavsett om du precis har börjat med SEO eller letar efter nya verktyg som kan hjälpa dig att utveckla din strategi, kommer dessa gratis SEO-verktyg att öka dina ansträngningar på rekordtid.

Yoast SEO

Om du menar allvar med SEO måste du använda ett verktyg som Yoast SEO. WordPress-plugin ger en robust uppsättning verktyg för att finjustera din SEO-strategi. Med möjligheten att ställa in titel- och beskrivningsfält, skapa sitelinks och hantera dina fokusnyckelord är Yoast SEO ett viktigt verktyg för WordPress-webbplatser.Gratisversionen av Yoast SEO är fortfarande ett robust verktyg, men utbudet av funktioner är inte lika stort som i premiumversionen. Gratisversionen är bäst för nybörjare som vill experimentera med SEO utan att spendera pengar. Yoast låter dig ställa in ett fokusnyckelord för varje sida för att spåra dess prestanda i Google. Den spårar också dina framsteg mot att uppnå en topplacering och ger rekommendationer för förbättringar.Yoast har också en innehållsutforskare som låter dig se flödet av ditt innehåll och var du kan lägga till fler nyckelord. Innehållsutforskaren är ett utmärkt verktyg för att upptäcka nya ämnen och öka webbplatsens totala innehållsvolym. Och dess kontroll av trasiga länkar är ett bra sätt att hålla din webbplats fri från trasiga länkar, vilket kan påverka din SEO negativt.På det hela taget är Yoast SEO ett SEO-verktyg för WordPress-webbplatser som du måste ha. Det är lätt att använda och gratisversionen är tillräckligt robust för att de flesta nybörjare ska kunna komma igång med SEO. Det är också ett SEO-verktyg som du kommer att använda ofta, så investeringen på 89 dollar i premiumversionen är värd det om du verkligen vill höja ditt SEO-spel.

Google Analytics

Google Analytics är den gyllene standarden för webbplatsanalyser. Även om det ofta används för att mäta trafik är Google Analytics mycket mer än en enkel trafikräknare. Det kan berätta varifrån din trafik kommer och vilket innehåll som ger mest respons hos läsarna. Analytics hjälper dig också att identifiera problem på din webbplats som du snabbt kan åtgärda. Kanske ligger din webbplats nere eller så är avvisningsfrekvensen ovanligt hög. Google Analytics kan hjälpa dig att identifiera dessa problem så att du kan åtgärda dem.En av de bästa sakerna med Google Analytics är att det är gratis. Dessutom är det otroligt enkelt att installera och ansluta till din webbplats. Du kan också ställa in anpassade instrumentpaneler och visualiseringar för att visa data på ett sätt som gör dem lättare att förstå. Även om Google Analytics är ett nödvändigt verktyg för alla marknadsförare är det särskilt användbart för SEO-specialister.Google Analytics är en robust uppsättning verktyg som kan hjälpa dig att spåra dina SEO-framsteg och identifiera förbättringsområden. Du kan installera en spårningskod för webbplatser för att övervaka webbplatstrafik, trasiga länkar och andra webbplatsfrågor. Du kan också sätta upp mål för din webbplats och spåra dina konverteringsfrekvenser. Google Analytics kan hjälpa dig att förstå din målgrupp och hur du bäst når ut till den.

SEMrush

SEMrush är ett av de bästa gratis SEO-verktygen för att spåra dina konkurrenters sökmotorrankning och nyckelord. Det här verktyget för granskning av webbplatser ger information om dina tio främsta organiska konkurrenter. Du kan också använda det för att analysera din egen webbplats, även om det är bäst lämpat för dina konkurrenter.SEMrush skannar en webbplats och identifierar dess ranking, nuvarande position och nyckelord. Du kan också använda den för att följa dina framsteg och se om du har flyttat upp eller ner i SERP:erna över tid. Detta är användbart för att förstå hur din SEO-strategi fungerar och identifiera eventuella justeringar som behöver göras.SEMrush spårar också dina konkurrenters närvaro i sociala medier och ger insikter om deras innehållsstrategi. Det är ett utmärkt sätt att identifiera nya ämnen och hitta områden där du kan överträffa dina konkurrenter. SEMrush är ett robust men ändå enkelt SEO-verktyg som är väl värt att lägga till i din arsenal.

Google Webmaster Tools

Google Webmaster Tools är ett gratis SEO-verktyg som gör att du kan spåra din webbplats prestanda och hälsa. Du kan använda det för att se din webbplats SEO-statistik och problem. Det ger också data om din webbplats trafik, tekniska SEO-frågor, konverteringsdata, verifierat ägande med mera. Du kan använda den här informationen för att identifiera problem och göra justeringar för att förbättra din SEO.Med Google Webmaster Tools kan du se din webbplats indexeringsstatus, rapport om trasiga länkar och översikt över webbplatsens trafik. Du kan också använda det för att verifiera äganderätten till din webbplats och skapa Google My Business-listor. Google Webmaster Tools är ett viktigt SEO-verktyg. Det är användbart för att övervaka dina framsteg och identifiera områden där du kan förbättra din SEO.

Moz Pro

Moz Pro är ett av de mest robusta SEO-verktygen som finns tillgängliga. Det har ett brett utbud av funktioner och funktionalitet, och det utvecklas ständigt för att införliva nya verktyg och funktioner. Även om det inte är gratis är Moz Pro värt investeringen för de flesta marknadsförare.Moz Pro erbjuder en rad olika funktioner och funktioner för SEO-specialister. Du kan se hur din webbplats mår och upptäcka problem som dubbelt innehåll och trasiga länkar. Du kan också spåra din webbplats indexering och se dina nyckelord på Googles sökmotorresultatsidor (SERP).Moz Pro erbjuder en mängd olika funktioner och funktioner för SEO-specialister. Det är ett oumbärligt verktyg för seriösa SEO:er och erbjuder ett brett utbud av insikter och analyser. Med det sagt är det inte det bästa alternativet om du har en liten budget. Priset för Moz Pro är 99 dollar per månad eller 99 dollar var tredje månad.

TrackMaven

TrackMaven är ett gratis SEO-verktyg som ger nyckelordsdata och analyser för din webbplats. Det är användbart för att övervaka dina framsteg och upptäcka nya ämnen som du kan ranka för. TrackMaven tillhandahåller även data om dina konkurrenters nyckelord så att du kan överträffa dem.TrackMaven tillhandahåller ett brett utbud av nyckelordsdata för din webbplats. Du kan visa dina mest populära nyckelord, liksom de som konverterar. Du kan också visa en lista över relaterade nyckelord för att upptäcka nya ämnen som du kan ranka för. Detta är användbart för att identifiera ämnen som du kanske har missat.TrackMaven är ett användbart SEO-verktyg som tillhandahåller nyckelordsanalyser och data. Det är bra för att övervaka dina framsteg och upptäcka nya ämnen som du kan ranka för. Du kan också använda det för att se dina konkurrenters nyckelord och avgöra hur du kan överträffa dem.

SumoMe gratis marknadsföringsverktyg

SumoMe är ett gratisverktyg som erbjuder ett stort antal funktioner. Det är ett bra alternativ för nybörjare som vill ha ett gratis verktyg att experimentera med. SumoMe är också ett bra alternativ om du vill använda ett verktyg för flera olika uppgifter.SumoMe erbjuder ett brett utbud av funktioner, vilket gör det till ett bra val för nybörjare. Du kan använda det för att skapa delbart innehåll, spåra webbplatsanalyser, skapa en innehållskalender, bygga ett nyhetsbrev och mycket mer. Du kan till exempel använda SumoMe:s rubrikanalysator för att förbättra dina rubriker. Det här kostnadsfria SEO-verktyget erbjuder också guider och mallar som hjälper dig att komma igång med verktygen.Som gratisverktyg erbjuder SumoMe inte samma funktionalitet som betalverktyg. Det passar bäst för nybörjare eller de som inte vill spendera pengar på ett SEO-verktyg. Med det i åtanke är det ett bra alternativ för dem som vill prova några olika verktyg.

Dropbox-mapp för lagring och delning av filer

Marknadsförare måste ofta samarbeta med andra, och ett bra gratis SEO-verktyg för samarbete är en delad Dropbox-mapp. Förutom att vara gratis är en Dropbox-mapp tillgänglig var som helst. Du kan också enkelt bjuda in andra att visa och redigera dina mappar och filer.En delad Dropbox-mapp är ett utmärkt sätt att samarbeta och utbyta idéer. Du kan också använda den för att lagra din forskning och dina resurser så att du enkelt kan komma åt dem var som helst.Om du föredrar att använda ett mer organiserat system kan du skapa mappar för dina olika projekt. Du kan skapa en mapp för var och en av dina kunder och deras respektive projekt. På så sätt kan du enkelt komma åt ditt material och samarbeta med andra på ett enkelt sätt.

Slutsats

SEO är ett knepigt spel som kräver ständig övervakning och uppdatering. Eftersom Google ständigt ändrar sina algoritmer måste marknadsförare anpassa sig för att förbli konkurrenskraftiga i sökresultaten.Förutom tidskrävande manuella metoder finns det många kostnadsfria SEO-verktyg för att effektivisera processen och identifiera tillväxtmöjligheter. Dessa gratis SEO-verktyg kan analysera din webbplats, spåra dina konkurrenter, utföra sökordsforskning och mycket mer.Oavsett om du precis har börjat med SEO eller letar efter nya verktyg som kan hjälpa dig att utveckla din strategi, kan dessa gratis SEO

Back To Top